Slik var kampen

Les fyldig kampreferat.

Stabak.nos skribent fulgte kampen med blaa øyne. Her får du levd deg gjennom kampen, minutt for minutt.

Med gårsdagens gjennåpning av Norge er det igjen klart for en eliteseriekamp med full stadion. Mens vi venter på lagoppstillingen, nevner vi at hoveddommer i dag er Mohammad Usman Aslam. Forrige gang han dømte Stabæk endte det med 0-2 mot nettopp Sandefjord. Samme kveld var det slutt på Janne Jönnsons tid som trener for Stabæk. For de veldig spesielt interesserte: En av assistentdommerne er byttet ut siden kampen på Nadderud.

Klokken er 16:49. Dagens lag dukker opp på fotball.no.

Sandberg
Mesik - Wangberg - Pignatel
Ottesen - Haugen - Høyland - Normann Hansen- Moe
Azemi - Bolly

På benken har vi i dag to keepere. I tillegg til Ulla, er Viktor Gustavsen Engh på benken for første gang. Engh var tidligere i måneden avgjørende for u17-landslaget da de slo Belgia i finalen i en firenasjonersturnering.

Utespillerne på benken er Pedersen, Kostadinov, Podstawski, Lumanza, Andresen, Geelmuyden og Kirkevold.

Fredrik Haugen er positiv i pre-match-intervjuet. Han merker en revansjelyst i gjengen. Kjønø mener nøkkelen er å ligge kompakt, og å få utnyttet de raske spillerne på topp.

Sander Risan Mørk hos Sandefjord vil at de skal styre kampen og dominere fra start. Hans Erik Ødegaard trekker frem at Stabæk har mange gode enkeltspillere og er farlige på overganger.

1. min: Sandefjord starter med ballen. Vi forsvarer oss som ventet i en 5-4-1 fra start. Sandefjord triller litt ball på egen halvdel.

Kampen er i gang, men det ser ikke ut som at fjerningen av covid-restriksjoner har gjort at folk har strømmet til stadion i Sandefjord.

3. minutt: Sandberg er nær ballen for første gang, når et langt Sandefjord-oppsill går ut over kortlinja til utspark. Sandefjord låser av, og tvinger Sandberg til å slå langt. Ballen fanges opp av Sandefjord. Vi ligger fortsatt lavt. Azemi setter press rundt midtstreken.

5. minutt: Vi står plutselig høyere. Og se der! Høyland presser keeper, som skal trille enkelt til Harmeeth Singh som står på 20 meter. Der dukker Haugen opp, stjeler ballen, går et par meter og triller ballen mellom beina på keeper og i mål. 0-1! Det blusses på borteseksjonen!

6. minutt: Nydelig ball fra Pignatel til Ottesen på kanten. Innlegget blir klarert.

7. minutt: Mange trekk i laget mens vi forsøker å spille oss ut bakfra. Til slutt er ikke Moe helt med, og Sandefjord overtar. Vi er tilbake til å presse lavt.

8. minutt: Azemi jager på bakerste mann og tilbake mot Sandefjords keeper. Denne gangen gjer han ikke noen feil.

10. minutt: Sandberg setter igjen i gang kort, denne gangen med presist kast mot Ottesen. Vi spiller oss frem, Bolly prøver å spille gjennom Haugen ute på høyre kant, men Sandefjrod kan skjerme ballen ut.

Vi passerer 10 minutter. Sandefjord er uten avslutninger på mål, og har ikke klart å sette noe press verken fra start eller etter at vi tok ledelsen.

11. minutt: Vi ligger fortsatt med Azemi ti meter inn på egen halvdel. Sandefjord får trille ball, og Kurtovic spiller en stikker i bakrom. den triller ut til utspill uten at noen egentlig forsto hvem som skulle vært på løp.

12. minutt: Mesik vinner en duell, og ballen ned til Moe. Han har ro til å dempe ballen i stedet for å bare slå langt opp. Vi vinner innkastet.

13. minutt: Første gang Sandefjord er i nærheten av noe. Langt oppspill blir stoppet av Ottesen, men ballen faller til en Sandefjord-spiller. Kurtovic får plass på kanten og slår inn foran mål. Wangberg har full kontroll og header unna.

14. minutt: Lang klarering fra oss, og ut til utspill. Sandefjord starter kort, denne gangen er vi tidlig i presset og det blir ikke noe av dette angrepet deres heller.

16. minutt: "Vi er de blå og mørkeblå, og nå setter vi i gang" høres godt gjennom Eurosport sin sending.

17. minutt: Sandefjord etablerer seg høyt oppe på vår venstreside, men vi er raskt i beina på dem og de kommer ikke til noe innlegg.

18. minutt: Sandefjord prøver å spille seg gjennom i midten. Der møter de en vegg ved navn Wangberg.

18. minutt: Azemi presser dem til å slå upresist opp. Mesik bryter, men pasningen fremover blir upresis. Sandefjord får innkast 20 meter fra eget mål. Etter innkastet står vi igjen høyere.

19. minutt: Pignatel brøyter rent og pent ned en Sandefjord-spiller. Ballen til Bolly som nesten kommer seg gjennom. På kontringen motsatt vei kommer Sandefjord til et skudd fra 20 meter. Totalt uproblematisk for Sandberg.

Det er spilt 20 minutter. Sandefjord har fortsatt ikke skapt en eneste sjanse. Jónssons skudd fra 20 meter er det farligste de har skapt. Vi har heller ikke hatt andre sjanser enn målet.

21. minutt: Brann har tatt ledelsen mot Kristiansund. Med Tromsø-seier i går betyr det at seier her vil vært ekstremt viktig.

22. minutt: Azemi legger ned til Normann Hansen på venstre side rundt midtstreken. Han slår nydelig over til Ottesen som har en halv banehalvdel for seg selv. Ottesen avanserer, slår flatt inn parallelt med 16-meterstreken. Dessverre kommer en Sandefjord-spiller på ballen før Moe får fyrt av. Ut til innkast på vår venstreside. Ottesen kommer over, Pignatel og Wangberg er i feltet.

23. minutt: Wangberg får ikke stusset ballen videre, ut til utspill. Tre mann presser keeper helt oppe i straffefeltet. Ballen blir etter hvert spilt langt opp, og slått like fort tilbake. Bolly nok en gang i fart fremover. Skulle han hatt frispark da han ble stoppet?

Halvveis i omgangen rapporterer Eurosport svært beskjeden 23% ballbesittelse.

24. minutt. I det statistikken vises, smeller det. Innlegg fra vår venstre heades videre. Kurtovic får avsluttet på volley. Der har Pignatel bestemt seg for å ofre det som ofres kan, og får stoppet skuddet. Spillet går videre mens Pignatel har det vondt. Vi får etter hvert kontroll, og Pignatel er oppe igjen.

26. minutt: Singh slår langt ut mot vår høyre, og Sandefjord der igjen i nærheten av å få lagt inn. Vi blir mer kjørt nå.

27. minutt: Igjen prøver de å slå mot vår høyre. Ottesen kontrollerer ballen ut til utspill. Sandberg tar seg god tid.

28. minutt: Bolly tar ned ballen på midtbanen. Spiller til Pignatel som tar et lite raid før ballen takles ut til innkast halvveis inn på deres halvdel. Vi vinner et nytt innkast, denne gangen bare 15 meter fra kortlinja. Ottesen kaster inn, Sandefjord klarerer.

29. minutt: Pignatel lager frispark litt inn på deres halvdel, når han er sterk i ryggen på en Sandefjord-spiller.

30. minutt: Nå slår de langt mot vår venstreside. Rett ut til innkast.

Halvtimen er spilt. Sandefjord har koblet et visst grep, men skaper fortsatt marginalt av farligheter. Likevel er det bedre enn hva vi presterer offensivt. Så lenge vi leder er det ikke krise, men vi må etter hvert skape noe selv også.

32. minutt. Høyland viser seg frem med litt hissig press. Nok en gang spiller Sandefjord i bakrom, nok en gang uten at det er et løp som fanger det opp.

32. minutt Ottesen med mulighet til å slå inn fra høyre, men vender tilbake. Sandefjord overtar etter hvert.

33. minutt: Oioioi! Sandefjord slår i bakrom bak Ottesen som kommer på etterskudd. Det slås hardt og flatt inn fra høyre. Sandeberg slenger seg ut, men får bare slått ballen ut mot streffemerket. Skudd fra 10 meter stoppes av foten til Mesik. Ballen triller ut rett foran målet, og det fyres fra 15 meter. Denne gangen er det Wangberg som får stoppet skuddet. Ny avslutning fra 16 meter, men denne gangen langt over fra Haakenstad denne gangen. Puh!

34. minutt: Bolly spiller fri Ottesen på høyre. Innlegget heades ned av Azemi, og Haugen får dratt til med venstreslegga fra 10 meter. Dessverre er keeper med denne gangen. Vi etterlyste sjanser, og her leveres det! Ved siden av målet setter vi kampens største sjanse i favør Stabæk.

35. minutt. Wangberg er i overkant brutal, og Sandefjord får frispark midt på vår halvdel. Heades ut, og vi kontrer. Bolly langs krittet på høyresiden. Innlegget helt over til Høyland på motsatt, og det renner ut. Vi holder ballen i laget for en gangs skyld.

38. minutt: Det har ikke skjedd mye de siste minuttene. Herlig å se hvordan Pignatel plukker med seg ballen fra Kurtovic.

39. minutt. Nå er det vi som kontrer! Moe slår langt, ballen faller ned til Normann Hansen. Han faker pasning til Ottesen som er ledig på høyre, men vender heller motsatt og blir tatt. Frispark på 20 meter!

39. minutt. Moe, Ottesen og Haugen diskuterer hvem som skal skyte. Moe går vekk, det blir Haugen. Skuddet går langt over.

40. minutt. Livsfarlig tilbakespill hos Sandefjord. Nesten så vi stjeler et mål til!

41. minutt: Moe må jage sin egen ball på tvers av halvdelen. Må til slutt lage frispark.

41. minutt: Haugen får en smell når Pignatel takler Kurtovic inn i ryggen på Haugen. Han kommer seg opp igjen.

42. minutt: Vi presser høyt, men halvhjertet. Sandefjord svarer med å slå langt inn til Sandberg.

43. minutt: vi ligger lavere enn noen gang. Haugen og Høyland virker slitne, og vi kommer ikke i press. Singh får slått inn, og Ruud Tveter kommer seg foran Ottesen. Headingen går en meter utenfor. Farlig!

44. minutt: Haugen sleiver ballen rett opp i luften ved midtstreken. Wangberg kommer først på nedfallsfrukten og får rutinert en liten dytt som gir frispark. Vi kjører stopperne opp mens Moe gjør seg klar.  Det blir ikke noe farlig ut av dette heller.

44. minutt: Det slås på høyre, og Ottesen skal skjerme ballen ut. Han feilberegner og mister ballen, men vi får ryddet opp.

45. minutt: Nydelig tatt ned av Azemi. Slår en crosser over hele forsvaret. Ottesen på et langt løp of får ballen i beina, men avslutningen sitter ikke.

Det er pause i Sandefjord. Statistikken viser 29%-71% i ballbesittelse, men 2-1 i skudd på mål. Det oppsummerer omgangen godt. Sandefjord har ballen veldig mye, men skaper nesten ikke noen farligheter. Vi har noen kontringer uten å komme til mye sjanser.

Haugen er sånn passe fornøyd. Synes vi blir liggende for lavt. Vi må tørre å presse høyere.

Kjønø er også sånn passe fornøyd. Han synes prestasjonen er OK, men at de får litt for mange muligheter. Det er en likevel en stor forbedring fra tidligere. Til andre omgang vil han at vi skal ligge kompakt og aggresivt, og unngå innlegg fra kantene. Offensivt er planen å kjøre kontringene.

Singh mener baklengsmålet kom fordi han fikk ballen på feil fot. Virker fornøyd med hva Sandefjord har prestert og virker å ville fortsette i samme bane i andre omgang.

Andre omgang skal starte. Som ventet er det ingen bytter fra vår side.

46. minutt: Vi mister ballen med en gang. Pignatel legger Daddys Boy i bakken litt inn på deres halvdel.

47. minutt: Azemi jobber defensivt og vinner ballen.

Omgangen starter slik den først utspilte seg: Sandefjord spiller ball, men uten mye fremdrift

48. minutt. Jeppe med heftig sklitakling på Haakenstad. Det gule kortet kan forsvares..

49. minutt: Frisparket slås farlig inn foran mål. Vales header retning krysset, men Sandberg gjør en kjemperedning! Når det i tillegg blåses offside, tar vi over ballen.

50. minutt: Det er ikke lenge vi klarer å holde i ballen nå. Sandefjord styrer spillet. Haakenstad får slått hardt inn fra vår venstre. Innlegget går over alle og ut til innkast på andre siden. Det var dette vi skulle unngå!

51. minutt: Haugen mister ballen midt på vår halvdel. Vinner den tilbake, men fordi Sandefjord-spilleren skrek ble det frispark til Sandefjord. Det var billig! Frisparket ender med avslutning på hel volley. Den er det vanskelig å få på mål, og Sandberg får et nytt utspill.

52. minutt: Vi mister igjen ballen for enkelt midt på banen. Men igjen ble det ikke noe farlig ut av det.

53. minutt: Azemi jakter alene, men vinner nesten ballen. Det blir slått tilbake til keeper, som spiller den ut til innkast for oss. Nå er det Moe som tar seg god tid.

54. Der smeller det nesten fra Sandefjord! Kurtovic slår tunnel på Pignatel og kommer seg inn i feltet. Bolly går i ryggen på han, men Kurtovic holder seg på beina. Han slår hardt inn, og Mesik (!) avslutter fra 3 meter. Rett på Sandberg.

55. minutt: Ottesen bryter. Til Pignatel. Til Høyland. Til Azemi. Og så er Normann Hansen helt alene i midtsirkelen, med hele Sandefjords banehalvdel åpen. Og når Normann Hansen løper, da er det ikke lett å ta han igjen! Sandefjords nummer 4, Ian Smeulers tar "en Solskjær" og måker ned Normann Hansen. Dommeren gir første rødt kort til Vales, før han får rettet det opp og viser ut riktig mann. Ut kampen blir det 11 mot 10!

56. minutt: Jeppe med frispark på 30 meter. Wangberg får avsluttet, men uproblematisk for keeper.

57. minutt: Når et lag blir redusert til ti mann får de ofte litt ekstra energi. Nå virker det som at det var vi som fikk energiboosten også. Tøffere i presset nå.

58. minutt: Stabæk Support koser seg med sang og pyro på tribunen.

59. minutt: Sandefjord finner ikke på noe særlig nå. Moe smiler når han står klar med innkastet etter en Sandefjord-bytte.

60. minutt: Sandefjord prøver oppskriften fra førsteomgang: Gjennomspill fra Singh til en spiller som ikke er på løp. Sandberg skal igjen spille ut ballen. Bolly stusser videre, men vi får ikke kontroll på ballen.

61. minutt: Vår nye polsk-portugisiske spiller står klar til å komme inn. På banen er det denne gangen Wangberg som har støtt ut fra forsvarsleddet og er i ryggen på en Sandefjord-spiller rundt midten. Han og Pignatel har gjort en god duellinnsats på midtbanen i dag!

62. minutt: Litt kaos på vår venstreside, før Wangberg klarerer med stor K.

63. minutter: Vi gjør et dobbeltbytte. Bolly og Haugen går ut. Geelmuyden og Podstawski kommer inn. Hvis vi nå fortsetter i 3-5-2, får vi se Geelmuyden i en ren spissrolle?

64. minutt: Langt opp mot Ruud Tveter. Wangberg er først på ballen og kan skjerme den ut. Får en arm i ryggen og får frispark.

65. minutt: Ottesen og Geelmuyden jobber godt sammen. Når Ottesen er litt for langt oppe når vi mister, er Geelmuyden tilbake og gjør jobben.

65. minutt: Geelmuyden spiller gjennom Normann Hansen på venstre side. Fra skrått hold, like innenfor 16-meteren prøver han å vri den i lengste. Litt for upresist der, men bra spill frem til avslutningen!

66. minutt: Høyland vinner ballen og blir tatt. Det blir litt tid til å peke og dirigere.

67. minutt: Høyland og Normann Hansen både mister og vinner ballen et par ganger ute på kanten.

Halvspilt i andre omgang, og dette ser lyst ut! Vi har et mål mer, og en spiller mer. Sandefjord har vært ufarlige de siste minuttene.

68. minutt: Frispark til Sandefjord, midt på vår halvdel. Det slås langt og ut til utspill. Sandberg starter kort.

69. minutt: Fortsatt er det Sandefjord som har ballen mest, men med en spiller mer er vi raskere på dem.

70. minutt: Så rakner det! Risan Mørk spilles gjennom innenfor 16. Han slår inn på tvers. Heldigvis er det ingen Sandefjord-spillere der, så vi får kontroll. Nå må vi ikke sovne!

71. minutt: Land ball inn til Sandberg. Han holder på ballen, og spiller langt. Fra benken meldes det at Kostadinov og Kirkevold er klare til å komme inn.

72. minutt: Dette referatet begynner å gå på repeat, men kampbildet er fortsatt det samme. Sandefjord triller ball, men finner nesten aldri åpninger på siste tredjedelen.

73. minutt: Det er Azemi og Høyland som går ut. Da er det ikke vanskelig å gjette hvilke roller Kirkevold og Kostadinov går inn i.

73. minutt: Mens vi gjør et bytte kommer Moussa Njie inn for Sandefjord.

74. minutt: Kirkevold får en ball i bakrom og får kontroll på ballen. Vi holder den i laget en stund, og i neste bølge prøver Geelmuyden og Kirkevold å kombinere. Det gikk ikke.

75. minutt: Kostadinov spiler fint til Ottesen på høyre. Vender tilbake. Nå holder vi litt på ballen.

76. minutt: Det er vi som er. STB! Stabæk Support står på vår offensive venstreside i denne omgangen.

77. minutt: Kurtovic slår et frisparkfarlig inn. Valdes header, men Sandberg redder lett. Valdes var ikke markert, men Wangberg kommer nesten frem til duellen.

78. minutt: Gult kort på Geelmuyden når han tar en Sandefjord-spiller på vei fremover. Det tredje gule kortet, så nå er det snart karantene. Kjønø er ikke fornøyd med at vi gir bort disse frisparkene. Denne gangen ble det ikke farlig.

79. minutt: Vi får mer tid og plass til å kombinere. Nå er det vi som holder på ballen og pumper innlegg. Det siste blir plukket av keeper.

80. minutter: Keeper kaster raskt ut mot deres venstre. Ut til innkast for oss.

80. minutter: Kostadinov spiller til Normann Hansen som avanserer i midten av banen. Slår ut til Moe på venstre. Han slår hardt inn, og der kommer Kirkevold og stupheader. I mål! Det står 0-2 og nå kan det vel ikke glippe. Gutta feirer foran Stabæk Support. Blå røyk velter frem, og pyroen lyser opp tribunen. Dette har de trofaste supporterne fortjent!

82. minutt: Sandefjord med to bytter.

83. minutt: Njie kommer til linja og slår hardt inn. En Sandefjord-spiller er på ballen ved første stolpe, men ut til et nytt utspill.

83. minutt: Moe med et feilkast som fortjener å havne på YouTube.

84. minutt: Vi får frispark litt inn på deres halvdel. Stopperne trekker opp, Moe står med ballen. Det ender med at Sandefjord får kontroll.

85. minutt: Nå er vi der at når ingen ting skjer, så er det gode nyheter. For tiden skjer det ingen ting.

88. minutt: Podstawski spiller gjennom Moe. Full fart inn i feltet og iskald avslutning i korthjørnet. I dag spiller han sin hundrede kamp, og da er det på sin plass å feire med scoring! 0-3 og kisten er spikret sammen for godt.

89. minutt: Målscorer Moe får hvile. Pedersen kommer inn for å heade unna det som evt måtte komme av langballer mot slutten.

89. minutt: Ottesen stopper Njie uten problemer.

90. minutter: Lang inn. Sandberg bokser. Det ender med innkast til Sandefjord.

90. minutt: Vi kontrer, og det står nesten 0-4. Nå er det mye frem og tilbake her.

92. minutt: Kirkevold får et korrekt frispark. Han tar det raskt, ut til Kostadinov venstre. Ottesen og Geelmuyden er ledige på lengste, men ballen når ikke frem.

93. minutt: Sandefjord med avslutning utenfor. Sandberg har full kontroll.

93. minutt: Selv med tre måls ledelse tar Sandberg seg god tid. Det er lagt til 6 minutter, og å holde nullen vil selvsagt være en bonus.

94. minutt: Ottesen spiller fri Kirkevold på høyre. Litt finting, men han kommer ikke gjennom. Innkast til oss på ca 20 meter.

94. minutt: Normann Hansen dribler halve Sandefjord innenfor 16-meteren. Heldigvis for dem kom han aldri til skudd fra god posisjon.

95. minutt: Nytt frispark til Sandefjord litt inn på vår halvdel. Kjønø er kanskje ikke like irritert nå.

96. minutt: Ballen inn til Sandberg, som setter raskt i gang. Vi kontrer oss nesten gjennom.

Kampen er slutt, og vi har tatt tre veldig, veldig viktige poeng. Kampen preges selvsagt av at vi får et tidlig mål. Frem til Sandefjords utvisning er kampbildet ganske stabilt. Sandefjord har ballen, men skaper veldig lite farligheter. Vi skaper like lite, og det ville kanskje ikke vært urettferdig om de fikk et mål. Etter utvisningen har vi god kontroll, selv om Sandefjord fortsatt får holde på ballen. Med Kirkvolds etterlengtete scoring punkterer vi kampen.

I intervjuene etter kampen er Jeppe Moe strålende fornøyd: "Å få den seieren her betyr alt." Vi er vant til at moe har grønske på shortsen etter taklinger, i dag lar han seg intervjue med grønske langt oppover brystkassa. Han virker nesten like fornøyd med en perfekt gjennomført Klinsmann-feiring som å endelig ha scoret et seriemål. Kjønø er fornøyd med formasjonsendringene. Den ga han mer fra hver enkelt spiller. "Spillerne er gode nok," sier han. Om Kirkevold er han fornøyd med at det endelig ble en scoring. Han får stempelet som den som jobber hardest på trening. Mens Kjønø intervjues smeller det god fra fyrverkeri utenfor stadion!