Seier over Finland!

KLAR FOR SEMIFINALE: Kalina C. Fraser satte Stabæks mål i kvarten og ble matchvinner mot FC Espoo.

🖼 #67 Kalina C. Fraser
(Fra NM J19 2023 mot Ull/Kisa)

Dette melder matchvinner Fraser fra det store utland torsdag ettermiddag:

- Etter et korridor frispark som Henriette headet vekk, tok jeg og Anna kontringen. Hun gjorde en fantastisk jobb og spilte meg gjennom i bakrom, der jeg fikk muligheten til å sette ballen i mål. Jeg synes det er gøy å være videre til semifinalen nå og er veldig fornøyd med lagets innsats så langt!

Stabæk:

ℹ️ -  99 Frida Kvale Aursland (Avaldsnes)

ℹ️ -  33 Helene A. Leira
ℹ️ -  35 Ragnhild A. Salterød
ℹ️ -  32 Selma Lie
ℹ️ -  58 Henriette De Lange

ℹ️ -  37 Anna Grindhaug (Sogndal)
ℹ️ -  50 Aurora H. Kibsgaard
ℹ️ -  85 Sena Akyurek [25] (🔁 Ava H. Nouri)

ℹ️ -  20 Signe Strømnes
ℹ️ -  29 Karianne Nyhus (Kaptein)
ℹ️ -  66 Mie Hoem [10] (🔁 Kalina C. Fraser)(🔁 Mathea Myhrum)

1. omgang - bølgende

FC Espoo i sine mørkeblå drakter hilser motstanderlaget Stabæk, kledd i hvitt for anledningen før avspark. Begge lag i friskt firsprang når dommer (i orange) blåser kampen i gang i Ryda Fotbollshall.

FC Espoo legger raskt presset på fra første minutt i kampen, godt etablerte og kommer til flere angrep. Fem minutter og Stabæk kommer til et skudd som suser forbi det finske målet. Overveiende finsk dominans, men Bærums-laget finner etterhvert ut av ting.

Uret nærmer seg 12 spilte minutter og det har ikke vært de store hendelsene i Borås noen av veien. Plutselig kommer et skudd fra en Stabæk-fot fra midtbanen, flyr igjennom luften, treffer metallet og spretter utenfor målet til FC Espoo. 14. minutter og direkte skudd på Stabæks mål, men i klørne på keeper #99 Frida Kvale Aursland som er hospitant fra Avaldsnes.

Etter corner til det finske laget, stormer Stabæk i angrep, med skudd på mål som triller utenfor. Kampen bølger frem mot 25 minutter gjennom innendørshallen til lyden av Stabæks støtteapparat med diverse meldinger til de hvite på banen. Halvtimen passeres og fortsatt uavgjort i vårt naboland.

37 minutter spillt og skudd fra FC Espoo mot Stabæks mål, men i likhet med tidligere så går skuddet rett i nevne til Stabæks målvakt.

De helt store sjansene uteblir, og lagene går til pause. Drister oss til å si at lagene er jevngode.

2. omgang - deilig mål

Etter sidebytte i IKEA-landet starter Stabæk med ball og går rett i angrep, men resultatløst. Par minutter senere, skudd på FC Espoos mål som plukkes av keeper. Fem minutter spilt, de hvite er på jobb og yter høyt press. Kan vi få en scoring? Like ivrige er det finske laget og lar seg ikke be to ganger om samme mulighet.

Ryda Fotbollshall rommer hele 800 plasser på tribunen, men de aller fleste benyttet seg av streamen levert av Elitfotboll Dam (EFD) på nett.

66. minutt og det finske laget får et strategisk frispark foran Stabæks mål, men som ebber ut i ingenting. Derimot tar Stabæk raskt med seg ballen, unngår alt av offside og med en assist av #37 Anna Grindhaug (Sogndal), setter #67 Kalina C. Fraser ballen i FC Espoos mål. 1 - 0 til Stabæk!

Godt og vel ti minutter senere holder de hvite presset, men landet med Mummitrollet har ikke gitt opp. Men det skapes svært lite konkret av mulighetene FC Espoo får på Stabæks banehalvdel.

Uret nærmer seg fem minutter igjen av full tid i Borås, og litt smådesperat coaching(rop/skrik) runger ut i fotballhallen fra Stabæks trenere. FC Espoo skjønner realitetens tilstand og jobber hardt på for å sikre seg en scoring. Men de forsøkene det finske laget fikk ble kontrollert og plukket av keeperen fra Avaldsnes.

Dommer blåste av kampen etter noe tillegg.

Kaptein Karianne Nyhus og trener Kvammen Kallevik om kvartfinalen i Borås:

Videre til semifinale

Nå møter vi vinner av kampen AGF - Umeå IK. Deres kamp spilles 17:00 torsdag ettermiddag og vises her. Følg med å se hvem som blir vår motstander i semfinalen på lørdag!