Ni Stabæk-spillere (+2) ble forespurt om ulike landslagssamlinger. Du får full oversikt over hvordan det går og har gått.

Våre totalt, elleve blaa fordeler seg for tiden på tre nasjoner:

Filippinene A-lag

Våre blaa spillere forespurt til samlingen:
#9 Meryll Abrahamsen

#Filipinas har sin første offisielle samling for året, denne internasjonale perioden. De samlet troppen i Pinatar (San Pedro del Pinatar).

For de observante så fikk Meryll en kort pust i bakken, da hun kom hjem fra La Manga onsdag 14. februar fra Stabæks treningsleir. To dager senere satt hun seg på flyet ned igjen til Spania fredag 16. februar.

21. februar møtte Filippinene motstander Finland til vennskapskamp på Pinatar arena. Her startet Meryll på benk. Lagets Instagram-konto forteller at troppen fortsatt var litt rusten siden forrige samling, og tapte 4-0 mot Finland.

24. februar spilte laget første runde i Pinatar cup, og de møtte Skottland på Pinatar arena. Meryll startet denne kampen. Teamet rapporterte senere om formstigning da de kun tapte 2-0 mot Skottland.

Torsdag 27. februar møtte Filippinene motstander Slovenia til sin siste kamp i Pinatar cup. Denne kvelden skulle troppen kjempe om tredjeplassen i turneringen. Kampen vinnes med sifrene 1-0 av Slovenia.

Dessverre måtte Meryll stå av den siste kampen, grunnet en skade. Hun tok etter mange dager på reisefot, returen hjem til Norge. Dette ble noe tidligere, enn originalt planlagt. Meryll forteller at hun hadde en fin samling, men at det var kjipt å bli skadet.

Norges U23

#22 Sunniva Skoglund, #4 Thea Loennecken, #16 Silje Skaara Helgesen og #51 Iris Omarsdottir

Norges U23-tropp startet fotballåret 2024 med å samles i Puertollano, nærmere bestemt i Spania.

Tirsdag 27. februar møtte Norge vertslandet på Nuevo Estadio Municipal Ciudad de Puertollano. Målene satt langt inne for begge lands lag, men i 2. omgang løsnet det for Norge og scoret fire mål. Den tidligere Stabæk-spilleren Synne Sofie Kinden Jensen stod for to av disse, før dommeren blåste av kampen. Seiersrekken fortsetter altså for U23-landslaget, og landslagstrener Per Inge Jacobsen sier følgende til fotball.no:

Ingrid Hjelmseth

- Vi i støtteapparatet er ekstremt imponert over jentene og den jobben de har lagt ned denne uka. Vi visste at vi var på et bra nivå, men i dag hamler vi opp med det aller ypperste som finnes. Det er gøy. De har vært veldig fokuserte og det gir gode resultater til slutt.

- Spania er regjerende verdensmester på j17-, J19- og A-nivå. Det sier litt om motstanden.

Stabæk i U23-støtteapparatet

Tidligere landslagskeeper Ingrid Hjelmseth er som de fleste vet, med som keepertrener for U23-troppen. Ingrid var keeper for A-landslaget første gang i 2003. Hun trivdes så godt i rollen at hun ikke la opp, før hun spilte sin siste(?) landslagskamp mot England i september 2019.

Til daglig er hun ansatt full tid som sivilingeniør ved DNV GL AS (Det norske Veritas), i tillegg til å være keepertrener for Stabæk.

Dessverre måtte Iris stå over denne samlingen, men har brukt tiden effektivt på Nadderud.

#16 Silje Skaara Helgesen på tidligere U23-samling

Tyrkias U17

#91 Miray Ayhan

Denne samlingen i regi av Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) foregår noe senere enn hva Norges Fotballforbund hadde lagt opp til for sine tropper.

Miray og resten av Tyrkias U17-tropp reiser til Riva, Istanbul 6. mars for oppkjøring til forestående kamper.

De i troppen som har prestert tilstrekkelig under pre-camp'en i Istanbul, vil reise videre til Leiden i Nederland 12. mars. Her møter Tyrkias U17 motstanderne Spania, vertsnasjonen Nederland og Ukraina.

Troppen avslutter så denne samlingen 20. mars. Vi lover å komme tilbake med oppdatering og evnt bilder, så raskt dette blir tilgjengelig underveis i samlingen.

Norges U16

#30 Elida Holvik Kolbjørnsen, #80 Celia Lind Halvorsen og #90 Hedvig Flornes Bryng

Norges U16-tropp var samlet allerede mandag 26. februar, da de hadde sin første trening i LSK-hallen. Tirsdag gikk turen fra Gardermoen til Tyrkia og UEFA Development Tournament i perioden 28. februar - 5. mars.

Maren Eithun Hauge

Stabæk i U16-støtteapparatet

Landslagstrener Bengt Sæternes har nå også fått med seg trener i Stabæk; Maren Eithun Hauge i støtteapparatet.

Maren er også tidligere landslagsspiller, som har spilt for både Norges J16 og J19. Hun står også loggført med to mål for nasjonen.

Danmark, England og Ecuador

Underveis i turneringen møtte Norge motstander Danmark, England og Ecuador.

Danmark (0-2) 0-3
Hedvig Bryng startet i Norges første kamp mot Danmark onsdag 28. februar og fikk sin debut - vi gratulerer! Elida Kolbjornsen gjorde sin entre på matta til 2. omgang, og Norge vant kampen hele 3-0.

England (1-2) 2-4
Første fredag i mars tok England i mot Norges U16-tropp til kamp. - Det var en batalje, et skikkelig fysisk oppgjør, sier landslagstrener Bengt Sæternes til fotball.no. Norge vant kampen 4-2 og Elida H. Kolbjørnsen var med fra start. Hjemmelaget satte ballen i Norges mål allerede etter et minutt, men Norge var snare med å både utligne og gå i ledelse, alt sammen i løpet av kampens første ti minutter.

Publikum måtte så vente til 62. før Norge igjen satt ballen i Englands mål og økte ledelsen til 3-1. Motstanderne brukte åtte minutter ytterligere, og reduserte så ledelsen til 3-2. To minutter senere (72') setter Norge spikeren i kisten, og sørger for sluttresultet 4-2. To av to!

Ecuador (2-1) 6-1
Turneringens siste kamp ble spilt mot Ecuador mandag 4. mars. Trener Hauge sa: - Det er god stemning i gruppa og  jentene virker klare til kamp. Vi har alle muligheter til å slå Ecuador, før avspark og hun vurderte rett: 6-1 seier til Norge.

Både Elida H. Kolbjørnsen og Hedvig F. Bryng startet kampen, og sistnevnte lot ikke sjansen gå fra seg. I kampens 9. minutt setter Hedvig inn Norges første av i alt fire scoringer. Ecuador utligner seks minutter senere, men deretter går tingene riktig vei for Norges U16. Tre strake seire av tre mulige!

Hedvig er alt i alt godt fornøyd med samlingen:
- Det har vært en veldig fin og gøy samling, vi har møtt god motstand og det er gøy å se nivå internasjonalt. Gøy å få debut og ekstra gøy å score mitt første mål for Norge.

Celia måtte pga skadesituasjon kaste inn det berømte håndkle og stå over samlingen.