Diabaté-dobbel i viktig borteseier

Vertene tok ledelsen, men vi snudde kampen etter to mål av Diabaté, og ett av Olderheim!

Det var en storfornøyd tomålsscorer etter kampen, som plutselig også fikk besøk av legenden Ingo midt i intervjuet.

Slik var matchen:

Vi fikk tråklet oss gjennom Ulf-forsvaret etter 12 minutter anført av Kay. Ballen endte hos Diabaté som fyrte av fra 14 meter, men en av vertenes forsvarere fikk blokkert skuddet.

Få minutter senere ble Olderheim spilt fram i bakrommet på en stikker fra Hammy. Hardt presset av Asante klarte likevel unggutten å få satt inn en avslutning, men Mbaye i Ulf-målet reddet forsøket.

Igjen skulle Hammy sette opp et raskt angrep da vi hadde spilt 16 minutter av kampen. Pasningen klarte Vinge å snappe opp og stormet mot Sandnes-målet, men brukte et par touch for mye før avslutningsøyeblikket, og dermed rakk en av stopperne å blokkere skuddet som endte med corner.

Vi slet med å få full uttelling på kontringene fra start. Som igjen kom til syne etter 22 minutter da vi hadde ny kontring hvor ballen havnet hos Vinge. Med tre mot tre endte det med et par touch ekstra fra lyn-vingen og det ebbet ut i at vertene gjenvant ballen.

På en corner fra Næss ble ballen slått rett mot pannebrasken til Diabaté, men sistnevnte ble presset da han tok sats og headingen gikk dessverre over målet til Ulf.

Sandnes Ulf var ikke helt borte i kampen. Etter 28 minutter avsluttet Sakor fra 14 meter, et skudd som gikk høyt over målet til Rossbach.

Og det var smått utrolig at vi ikke ledet 1-0 da Diabaté kom alene med Mbaye etter halvtimen spilt. Olderheim vant en løs ball inne på banehalvdelen til vertene, og spilte fram til Diabaté som hadde funnet rom bak et uorganisert forsvarsledd. Sistnevntes avslutning gikk rett på Mbaye.

Etter 35 minutter stormet Næss framover med ballen og la opp til Vinge ute på venstresiden. Sistnevnte dro av en Sandnes-forsvarer, og fyrte av et skudd, men også denne avslutningen skulle gå i klypene til Mbaye i Ulf-målet.

Sjansene fortsatte for Stabæk før pausen. Etter 40 minutter fikk vi en dobbeltsjanse. Først var det Diabaté som fyrte av fra 18 meter, returen havnet hos Vinge som også fyrte av, men skuddet gikk igjen i klypene til Mbaye.

Sandnes Ulf hadde en stor sjanse etter 45 minutter da Sakor spilte ut til vår høyreside hvor Tommy Høiland ventet. Han fikk satt inn et skudd som Rossbach fikk blokkert.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Vi hadde definitivt et overtak i kampen om man ser på hva som skjedde innenfor 16-meteren, men hadde en del feilpasninger, og brukte til tider litt mye tid når mulighetene bød seg og mistet muligheten til å bruke rommene vertene ga oss.

Pause 0-0

Andreomgangen var det vertene som var nærmest da vi bikket 59 minutter. Tommy Høiland la et innlegg lavt fra vår høyreside, og inne foran mål strakk Braut seg så lang han var og fikk en touch på ballen. Heldigvis for oss gikk ballen like utenfor stolpen.

Etter 61 minutter fikk Sandnes Ulf et frispark innenfor vår 16-meter da Nysveen slo en ball til Rossbach som var nødt til å redde med hånden i en presset situasjon. Frisparket gikk i muren, og returen satte vertene høyt over målet vårt – heldigvis. Like etter hadde Osenbroch et skudd fra 18 meter som gikk rett over tverrliggeren vår.

Ulf-ledelse

Etter 65 minutter skulle vertene ta ledelsen. Daniel Braut spilte fram Sakor på vår venstreside. Sistnevnte fikk slått et innlegg langs bakken inn foran mål. Der ventet Tommy Høiland som sparket inn ledelsen til vertene fra fem meter.

Umiddelbar blaa respons

På corner fra Wendt fikk Christensen stusset ballen videre bakover fra første stolpe. Ballen havnet hos Diabaté, og i en duell med Bage fikk han satt inn utligningsmålet! 68 minutter og vi var like langt!

Diabaté-dobbel!

Så, i det 71. minutt hadde vi snudd kampen til stor jubel fra tilreisende supportere. Nysveen var litt uheldig med touchen, men det skulle ende med en målgivende til Diabaté. Og fra 16-meterstreken vendte sistnevnte opp, og fyrte av med venstrefoten, et lavt skudd som gikk akkurat på innsiden av nærmeste stolpe.

Tomålsledelse!

På kontring spilte Olderheim ballen ut til høyre til Nysveen. Sistnevnte forsøkte å bredside ballen mot lengste stolpe, men Mbaye fikk blokkert skuddet. Returen fikk Olderheim helt upresset sette inn i målet i det 78. minutt. Endelig satt sjansene for de blaa!

Like etter fikk vi en annulert scoring da Wendt satte ballen i Ulf-målet.

Christensen leverte en nydelig bakromsball til Wendt. Sistnevnte ble hardt presset av Asante, og Ulf-forsvareren sklitaklet ballen til corner da Wendt skulle lade skuddfoten.

Flere mål ble det ikke. Det endte med en solid 3-1-seier borte mot Sandnes Ulf og tre viktige poeng i opprykksstriden.