Flere store sjanser – men ingen mål!

Stabæk hadde nok av muligheter til å stikke av med alle poengene mot Fredrikstad, men det ble målløst for begge lag på Nadderud.

Fitim Azemi fikk første mulighet for Stabæk før 2 minutter spilt. Sistnevnte fikk en pasning i bakrom, og prøvde å skru ballen forbi en utrusende Fredrikstad-målvakt, men ballen gikk like utenfor lengste stolpe. For en sjanse!

Fredrikstad fikk utfordret de blaa etter 6 minutter, Alba prøvde å slå inn fra venstre, men Ottensen fikk klarert til corner. Corneren ga gjestene ny sjanse, men Solberg headet heldigvis like utenfor Stabæks mål.

Offensiv fotball fra begge lag fra starten. Oliver Edvardsen fant Ottesen i bakrom, og Ottesen headet ballen inn foran mål, men dessverre var det ingen som nådde fram på pasningen. Ny stor mulighet for Stabæk.

Næss leverte utsøkt pasning ut til Wernersson på motsatt side. Victor svarte med nydelig mottak, og slo ballen over til lengste stolpe, men igjen var Stabæk og Normann Hansen bare centimetere fra å nå fram med en tå og en eventuell scoring.

Fredrikstad med kontring etter 13 minutter på høyre side. En 45-pasning inn til Solberg fra Hansen, men heldigvis slo Fredrikstad-spilleren ballen på utsiden av nettveggen.

Wernersson var i virkelig godt slag i starten av kampen. Nytt perfekt legg til pannebrasken til Azemi, men sistnevnte ble dratt ned i headingsøyeblikket. Godkjent, ble det meldt av kommentatoren på Max-sendingen. Fredrikstad og Solberg kontret, og sistnevnte hadde skuddforsøk som ble blokkert til ny corner til gjestene, men endte med ingenting på på dødballen. 18 minutter spilt og allerede flere muligheter til begge lag.

Det var ikke bare underholdning på banen, på tribunene var det også god stemning og mye liv.

Normann Hansen, på høyre side for øyeblikket, fintet seg forbi Fredrikstads back, og fikk slått inn 45 til Azemi, men siste bommer på headingen og ballen gikk like utenfor. For noen sjanser! Og enda større sjanse skulle Fitim få før 25 minutter. Krogstad spilte fra Normann Hansen, Kornelius fintet ut førsteforsvareren og slo skrått i bakrom til Fitim, og sistnevnte fikk komme en mot en mot Fredrikstads målvakt, men igjen gikk avslutningen utenfor mål. Det kunne vært hat-trick, men fremdeles 0-0. Når den ketchupflasken åpner seg, Azemi – DA kommer det til å bli mye mål!

Så ble Edvardsen felt på kontring opp høyresiden, klart gult kort til Fredrikstad. Wernersson slo ballen inn helt mot lengste stolpe, hvor Fredrikstad-spiller fikk headet ballen vekk i det som fort kunne blitt scoring. Så hadde Fredrikstad utspill fra eget mål hvor Stabæk stod høyt, utfordret ballfører ved 5-meter, men Edvardsen ble lagt i bakken uten at det ble straffe. Stabæk fikk til en avslutning som ble blokkert til hjørnespark. Edvardsen fikk en ny mulighet like etterpå, men da han skulle skyte fra 16 meter fikk ballen en lei sprett.

Nicolai Næss med svært viktig inngripen da han fikk en tå på et innlegg fra Begby som ble slått tvers over til Alba 41 minutter ut i kampen. Hadde han ikke touchet ballen så kunne det fort stått 0-1 i den situasjonen. Viktig av Næss!

Normann Hansen og Edvardsen hadde begge mulighet for å komme alene med målvakten, men assistentdommeren mente de var offside. Tv-bildene viste noe annet.

Andreomgangen startet med færre sjanser de første minuttene. Fredrikstad fra offensiv fotball til defensiv og uthaling av tid. Nærmest var Stabæk etter 54 minutter. Wernersson slo en pasning fra venstre som nådde Azemi. Sistnevnte traff ikke perfekt så det endte med en stuss utover kortsiden. Like etter hadde Stabæk veggspill som endte med en kontring ved Normann Hansen. Fredrikstad fikk satt inn takling som ga Stabæk en corner. Det ble et lengre avbrekk i kampen da Wernersson og en Fredrikstad-spiller ble liggende med hodeskade.

Oliver Edvardsen hadde en megasjanse etter 60 minutter. Fra venstre side, like utenfor 16-meteren, prøvde Oliver å plassere ballen i motsatt kryss med nydelig skru, men Fredrikstad-målvakten vartet opp med feberredning.

Og da kampen gikk over til drøying av tid, og flust av "holdingssituasjoner" av gjestende lag, ble det ropt på straffe da Wangberg slengt i bakken etter 72 minutter i straffefeltet, men dommeren vinket det videre. Og tv-bildene viste at Wangberg og Stabæk hadde god grunn til å klage. Da hadde Fredrikstad hatt hat-trick i holding av trøye og brytefellinger på få minutter. Noen klarer bare ikke å vente til etter kampen med å be om trøya til Stabæk-spillerne.

Etter 78 minutter kom det nok en stor sjanse til Stabæk. Normann Hansen fosset ned høyresiden, og fikk slått inn foran mål til Gift, og sistnevnte fikk slått ballen rett på målvakten, og det endte med corner.

Så skulle Oliver også prøve skuddfoten igjen. Et hardt skudd fra ca. 11 meter men rett i klypene til Fredrikstad-målvakten – og da var det bare 11 minutter igjen av kampen.

Normann Hansen med skudd fra spiss vinkel, fra høyresiden ca. 11 meter det også. Men igjen fikk Fredrikstad-målvakten en touch på ballen, denne gangen til corner. Helt utrolig at Stabæk ikke har scoret et eneste mål i denne kampen.

Første gangen Fredrikstad utfordret Stabæk foran mål i andreomgangen var etter 83 minutter, et skudd rett i klypene på Marcus Sandberg.

Dommeren la til 4 minutter, og i det vi bikket 90 minutter hadde Wangberg et headingsforsøk som gikk like utenfor mål. Og det var det siste av sjanser som skjedde, og kampen endte 0-0.