Metcalfe og Vogt fra start da Stabæk tok poeng mot Start

Stabæk stilte uten Curtis Edwards og Sturla Ottesen til dagens kamp da begge måtte sone etter røde kort mot Kongsvinger. Inn fra start kom nyervervelsen Patrick Metcalfe og hjemvendte Peder Vogt.

Start åpnet med svært høyt press og harde taklinger fra start. De hadde tidlig to store sjanser med skudd i stolperota, og senere i tverrliggeren. Stabæk svarte med en halvsjanse på et hardt innlegg fra Peder Vogt som akkurat ikke nådde Azemi. Gjestene svarte også med et par tuneller på Starts Sjøkvist uten at det gav mål. Mens Normann Hansen nesten på egenhånd var nære ved å ta ledelsen for Stabæk, men Start klarte å få skotupp på avslutningen slik at det endte med corner.

Før halvtimen var spilt var det Azemi som prøvde på en heading på pasning fra Edvardsen, men forsøket gikk like utenfor mål. Han fikk en ny, stor mulighet da Krogstad slo et innlegg inn foran mål, hvor sistnevte prøvde å styre headingen til side for keeper, men ble dyttet i øyeblikket og ballen forsvant ut over kortsiden.

Det første kvarteret av andreomgangen startet med mye spill på Starts banehalvdel. Azemi hadde sine muligheter, men ble tettpakket av Start-forsvarere, eller så ble skuddforsøk blokkert.

Hammy kom innpå etter 63 minutter av kampen, og få minutter senere plukket han opp en løs ball i forsvaret til Start, spilte fram Edvardsen hvor sistnevnte klinket til, men en Start-spiller fikk slengt seg foran og blokkerte skuddet til corner. Like etter var Næss høyt oppe og brøt Starts spill, og til slutt endte ballen hos Azemi som fra svært spiss vinkel skjøt mot mål, men Start-målvakten vartet opp med feberredning. Nære på!

Så etter 76 minutter trodde mange det stod 1-0 til Stabæk da Wernersson fant Azemi på en fantastisk gjennombruddspasningen. Skuddet traff dessverre stolpen og ut. Det virket som om Start var preget av det høye presset de kjørte i store deler av førsteomgangen, og tålmodigheten til Stabæk virket å få utløp i et mulig positivt resultat.

Start hadde sin største sjanse i andreomgangen da klokken viste 79 minutter. Dommeren dømte hands da ballen fra én meters av stand ble skutt opp i albuen på Krogstad. Frisparket gikk i bue like utenfor lengste stolpen. Start hadde en liten sjansebonanza foran Stabæks mål på overtid av overtid, men det ble likevel et viktig poeng borte mot Start.

Stabæk tok dermed poeng i sin 8. kamp av 9 mulige i Obos-ligaen, og 7. kamp Marcus Sandberg og Stabæk holdt buret rent!

Stabæks supportere fortsetter å levere på høyt nivå på bortebane. Mot Start var det stor innsats fra de blaakledde supporterne! (Foto: Joakim Miøen)