Hederlig cuptap mot Kåffa: – Vi kriget i 90 minutter

Gutta kjempet heroisk i NM-kvartfinalen, men det endte med et knepent tap mot eliteserielaget KFUM.

Annonse:

Stabæk-KFUM 2-3

Se høydepunktene fra kampen her:

– Vi kriger i 90 minutter og jeg er stolt av gutta. Vi legger ned en innsats og spiller dritbra i perioder. Vi henger bra med mot et bra Eliteserie-lag her, sier William Wendt, som selv satte inn 1-1 med en flott scoring før pause.

– Ingen presser meg så jeg kan bare føre fremover. Så spiller jeg Vinge og får den tilbake og setter den i lengste. Det var digg, men det var 1-1 så det var bare å omstille fort, sier Wendt.

Hør hele intervjuet med William Wendt her:

Wendt er klar på at gutta har en god følelse før sesonginnspurten.

– Vi stoler på det Riise kommer med og vi er gode i dag. Så jeg tror vi kan rykke opp i år.

Nå er det landslagspause for gjengen etter to hektiske uker, og neste kamp er mot Kongsvinger borte 21. oktober.

– For meg så blir det landslagssamling i morgen med tre kamper, så det blir ikke mye hvile, men det er gøy å spille fotball, sier Wendt.

Slik var kampen:

Det var en sjansefattig start på kampen, hvor begge lag hadde sine perioder med ballkontroll. Vi øynet likevel en god mulighet da vi fikk spilt fram Diabate etter 20 minutter spill, men en KFUM-spiller leverte en kraftig takling som satte en stopper for forsøket. Likevel skulle KFUM score på det som var kampens første sjanse, og det litt ut av det blå. En lang ball opp fra vertenes keeper Ødegaard nådde Nunez, og sistnevnte rundet Rossbach og satte ballen i det åpne målet etter 25 minutter av kampen.

Vi skulle klare å tre igjennom et kompakt og lavtliggende KFUM etter 35 minutter. Matic spilte fram til Vinge som vendte opp og slo i bakrom til Diabaté. Sistnevnte fikk satt inn et skudd i en hardt presset situasjon, men Ødegaard i KFUM-målet fikk kontroll på ballen.

Wendt-utligning

Vi skulle svare før 40 minutter var spilt. Wendt stormet framover sentralt etter å ha blitt spilt fram av Walstad. Han slo en diagonal ut til raske Vinge som slo et hardt innlegg inn mot femmeter foran KFUM-målet. Der var Wendt og satte inn utligningen for oss. Nydelig kontring i et øyeblikk hvor gjestene hadde kommet høyt med laget.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Vi var nære på å få en pangåpning etter pausen nesten rett fra avspark. Vinge kom i full fart på høyresiden og slo et hardt innlegg langs bakken inn mot femmeter. Der var Diabaté kun centimetere unna fra å få en fot på innlegget.

Stabæk-ledelse

Men, pangåpning ble det likevel, bare tre minutter senere. Spiten trillet rundt med KFUM-forsvaret på venstresiden inn mot 16-meteren, og fyrte av et hardt og lavt skudd mot Ødegaard. Sistnevnte ga en retur som havnet ute i feltet. Der stod Diabaté helt ledig og plasserte ballen høyt i mål. For en start av Stabæk! 48 minutter og vi hadde snudd 0-1 til 2-1!

KFUM-utligning

KFUM skulle utligne i det 57. minutt. Og det etter et frispark som kom etter en tilnærmet perfekt takling signert Ekorness, men dommerteamet vurderte det til gult kort og frispark. Ballen ble skrudd inn mot bakre stolpe. Der var Aleesami som stanget inn utligningen for gjestene, og det i en periode vi hadde egentlig veldig god kontroll.

På en kontring i det 66. minutt åpnet det seg opp i bakre rekker hos oss. KFUM kontret og tredde ut på motsatt side til Njie. Sistnevnte fikk tid til å plassere ballen opp i lengste kryss. Rossbach fikk noen fingre på ballen, men ikke nok til å få ballen på utsiden av stolpene.

Med tanke på at det er syvendeplass i Eliteserien vi spilte mot, så var det likevel håp om avansement. KFUM slet mot Stabæk, til tross for dødelig effektivitet så langt i kampen.

Det ble stor jubel da Diabaté trodde han hadde satt inn lagets tredje mål i det 68. minutt, men målet ble annulert for offside. Spissen vår var en halvmeter på feil side da pasningen ble slått i bakrommet. Og det gikk ikke mange minuttene før han igjen kom alene mot Ødegaard, men igjen var det en hårfin offside.

Vi leverte en fantastisk kontring etter 74 minutter. Næss slo til Spiten, og sistnevnte vendte på et nanosekund sentralt på vår banehalvdel, og slo direkte opp i bakrom til Vinge på høyresiden godt inne på KFUM-banehalvdelen. Han førte innover og valgte å gå for skuddet. En KFUM-forsvarer fikk dessverre klarert til corner.

KFUM slet veldig med Stabæk, og ble spilt lave i store deler av andreomgangen, men samtidig så fikk vi heller ikke skapt de største sjansene til å ta kontrollen på måltavlen. Gjestene, som ligger på 7. plass i Eliteserien, hadde nok å gjøre for å holde unna mot laget på 7. plass i Obos-ligaen. Og da Olderheim spilte trill rundt med Alesaami etter 85 minutter, måtte sistnevnte ty til ulovlige midler for å stoppe vår unggutt. Der var KFUM heldige som unngikk at sistnevnte fikk sitt andre gule kort, til svært store protester fra Nadderud-publikummet.

Vi fikk ikke satt ballen i mål, og gikk på et knepent 2-3-tap mot eliteserielaget KFUM, men fortsetter vi slik i serien skal det bli en bra høstinnspurt i Obos-ligaen.